Kérdésed van? Hívj minket! +36707996777

Blog

Vízben tocsogás helyett medencetisztító robot

AquaCenter
AquaCenter
2020.04.07 21:25

Ha szabadtéri vagy kerti medencét használsz, semmiképpen sem tudod elkerülni a medence rendszeres tisztítását. Kézi munka, vízben vagy a medence melletti tocsogás helyett ma már a legalkalmasabb módszer a medencetisztító robot használata. Próbáld ki!

A medence takarítására mindenképpen szükséged van, bármennyire is vigyázol a víz tisztaságára.

Ha minden este gondosan lefeded a medencét, napközben akkor is hullanak bele falevelek, vagy bármi más, amit a szél belehord. A szél port, polleneket, virágszirmokat, rengeteg más szemetet hoz napközben, bármennyire vigyázol is a medence tisztaságára. Ezeket teljesen soha nem lehet kiküszöbölni.

A másik állandó szennyező forrás az algásodás. Ami a medence alján lerakódik, annak a legnagyobb része nem piszok, amit a medence takarásával meg tudnál előzni. Ennek a legnagyobb része az algásodásból származik.

Az algásodás a vízben egy természetes folyamat, ami a napfény hatására játszódik le. Ha adagolsz a vízhez algaölőt, akkor az így keletkező apró szemcsék a medence alján fognak lerakódni vékony, lepedékszerű bevonatként. Ezt el kell onnan távolítanod.

A medence alján kialakult algaréteg eltávolítása nem egyszerű dolog. A legegyszerűbb módszer persze az, hogy le kell engedni a vizet és akkor szépen ki lehet mosni a medencét. Igen ám, de ki fog akár naponta, vagy akár hetente elpazarolni mondjuk 50 köbméter vizet? Maradnak tehát megoldásnak a házi praktikák.

Valóban, számtalan házi praktikát találhatsz, ha rákeresel a tisztítás megfelelő módjára. Az egyik tipp szerint például egy gumicsővel kellene leszívogatni a fenékre lerakódott algaréteget.
Az okos tippek közös jellemzője, hogy mindegyik több órányi kézimunkát igényel tőled. Nincs egy olyan megoldás, amitől a medence is tiszta lesz, de mégsem kell miatta órákat tocsogni a vízben?

Dehogynem. Éppen erre való a medencetisztító robot.

A medence porszívó robot olyan, mint egy porszívó, csak éppen a víz alatt dolgozik. Bele kell engedni a medencébe, lesüllyed az aljára és kezdi is a munkát. A robot átszűri magán a vizet, miközben a benne lévő szennyeződést egy tartályba gyűjti. Mint a porszívó a porzsákjába. Ahogy halad előre, kefékkel megtisztítja a medence alját. lesöpri róla az algaréteget, összegyűjti a szilárd szennyeződéseket.

Egy ilyen medencetisztító robot körülbelül - függ a modelltől, a medence méretétől -  3 óra alatt végez a feladatával. A legjobb, hogy mindeközben nem kell hozzányúlni. A robot feltérképezi a medence nagyságát, majd beosztja úgy az idejét, hogy ez alatt az idő alatt a medence teljes területét képes legyen kitakarítani.

Ha végzett, nincs más dolgod, mint kivenni a vízből és kitisztítani a tartályából az összegyűjtött szennyeződést. A tartályt és a szűrőket pedig egyszerűen folyó vízzel ki lehet mosni.

Mit nyersz a medencetisztító robot használatával?

Elsőként időt, méghozzá rengeteget.
De a medence takarítása nem ilyen. Koszos, lassú, eredményt alig hozó pancsolás, amit kivétel nélkül utál mindenki, de muszáj megcsinálni. A medence porszívó robot ez alól mentesít, méghozzá igen eredményesen.

Arról se feledkezz meg, hogy a medence porszívó használatával mennyi vizet tudsz megtakarítani! Nem kell többé azért leengedni a medencét, mert a nagy melegtől egy kicsit jobban algásodni kezdett az alja és ki kell takarítani. Egy 8x12 méteres, átlag 1,2 méter mély medence 115 köbméter vizet tartalmaz, aminek legalább 80 ezer forint az ára. Hányszor akarod ezt a vizet feleslegesen leengedni?

A medence porszívó robot használatával nem kell elpazarolni a vizet, sőt, még csak szünetet sem kell tartanod a pancsolásban! Reggel, még az első kávé előtt bedobod a robotot a medencébe, s mire a gyerekek is befejezik a reggelit, már újra kristálytiszta vizet találnak a medencében.

Néhány óra alatt a robot elvégzi azt a nemszeretem munkát, amire máskor egy hétig készültél, mire elszántad magad, hogy neki állj.

A tiszta medencevíz legyen Veled!