Kérdésed van? Hívj minket! +36707996777

Blog

Van-e elérhető eszköz a levegő fertőtlenítésére?

AquaCenter
AquaCenter
2020.11.25 19:17
Van-e elérhető eszköz a levegő fertőtlenítésére?

A vizet nem isszuk meg piszkosan, s elvárjuk, hogy ne csak szemre legyen tiszta, de mentes legyen a szemmel nem látható kórokozóktól is.
Akkor a belélegzett levegőt miért fogadnál el baktériumoktól, gombaspóráktól és pollenektől telítve, tisztítatlanul? A piszkos levegő éppen olyan könnyen megbetegíthet, mint a piszkos víz. Szerencsére ma már van könnyen elérhető eszköz a levegő fertőtlenítésére is. Érdemes használatba venni!

Levegő fertőtlenítése. Egészséges, kórokozó mentes tiszta levegő. Szennyeződések a levegőben. Jó közérzet a tiszta levegőtől. Légtisztító készülék. Légmosó készülék a háztartásban. Az egyszerű levegőszűrés mellett egy légmosó készülék párásítja is a szoba levegőjét. Levegő szűrése.

Miért kellene sterilnek lennie a levegőnek? Nem túlzás ez?
 
Ahol emberek hosszabb ideig tartózkodnak, ott mindenképpen javasolt, hogy a levegő egészséges, kórokozóktól mentes legyen.

Egy irodában, orvosi rendelő várótermében, játszóházban, ahol sok ember tartózkodik egyszerre és köztük akár betegek is lehetnek, ott egyenesen nélkülözhetetlen az ilyen beavatkozás.

A tiszta levegő azért is kényes kérdés, mert nem látod a szennyeződéseket. A levegő jó illatú, hűvös, nem túl száraz, nem dohos, nem poros, nem köhögtet meg? Akkor biztosan elég tiszta is, igaz? Pedig nem így van. A levegőben hordozott szennyeződések nagy részét semmilyen érzékszervünk nem mutatja ki.

A penészgomba spóráinak, a polleneknek, a baktériumoknak nincs szaguk, színük, s ha nem vagy különösen érzékeny, allergiás valamelyikre, akkor észre sem veszed őket. Mégis ott vannak, körülötted lebegnek, s ha kicsit is legyengült a szervezeted, nagyon könnyen megbetegítenek.

 


Mit éreznél, ha tiszta lenne körülötted a levegő?
 
Az persze túlzás, hogy semmit nem veszel észre a levegővel kapcsolatos problémákból. Csak nem tudod, hogy a rossz közérzetet, gyakori náthát, köhögést, fejfájást, vagy éppen az elkapott influenzát a szoba levegőjéhez kellene kötni.

Ha tiszta levegő vesz közül, akkor a legfontosabb változás az lesz, hogy tartósan jó lesz közérzeted. Jól alszol majd, nyugodtan veszed a levegőt. Azt már hosszabb idő alatt veszed észre, hogy kevesebbet leszel beteg, nem köhögsz, elkerülnek a rossz álmok. A jó levegő tartósan jobb közérzetet biztosít neked.

 

Mivel lehet fertőtleníteni a levegőt?
 
A levegő otthoni tisztításához, fertőtlenítéséhez be lehet ma már szerezni a megfelelő eszközöket. Háztartási körülmények között egy jó légtisztítóval is hatalmas javulást érhetsz el.

Egy korszerű légtisztító kiszűri a levegőből a szemmel látható szennyeződéseket és a szemmel nem látható pollenek, porszemek, penészgomba-spórák nagy részét. Minél jobb a készülék szűrőteljesítménye, annál jobb arányban tud megbirkózni a baktériumokkal is.

Az egyszerű levegőszűrés mellett egy légmosó készülék párásítja is a szoba levegőjét. Ezek a készülékek két előnyös hatást kínálnak egy lépésben. Ha lehetőséged van rá, érdemes ilyen berendezést választani.