Kérdésed van? Hívj minket! +36707996777

Blog

Vajon minden házimunkát rábízhatsz már háztartási robotokra?

AquaCenter
AquaCenter
2020.08.20 15:04

Melyek azok a házimunkák, melyek bátran rábízhatóak a háztartási robotokra?
Erre keressük a választ, olvasd velünk!

A háztartási takarító robotok segítenek az otthoni tisztaság fenntartásában, kevés energiát használnak és örömmel teszik a dolguka, mely nekünk - valljuk be - gyakran elég unalmas.

Egyértelmű, hogy egy robotporszívó vagy egy fűnyíró rengeteg terhet levehet a válladról, ha házimunkáról van szó.

Így nemcsak időt spórolhatsz, de például a derekad is meghálálja, hogy nem sétálsz hétrét görnyedve, amíg a padlót csutakolod éppen.

Azon viszont biztosan te is elgondolkodtál már, hogy vajon mennyi munkát képesek átvenni a robotok.

A science fiction filmekben igen gyakori elem, hogy a robotok és az androidok elveszik az emberek elől a munkát majd átveszik a hatalmat a világon.

Nos, utóbbi veszély egy feltörlő robot esetében egyértelműen nem fenyeget. De lássuk, mennyi terhet képesek átvállalni tőled a valóságban!


Az alaposság a higiénikus otthon alapköve

A portalanítást bátran rábízhatod egy robotporszívóra akár minden áldott nap.

Persze, a polcokon, párkányokon és egyéb vízszintes felületeken nem fog letörölgetni helyetted, viszont a lehullott szemcséktől megszabadítja az otthonodat.

Ezzel tulajdonképpen elengedheted a munka legnagyobb részét és kényelmesen hátradőlhetsz, amíg a kütyü dolgozik helyetted.

Nem ilyen egyszerű a helyzet a feltörlő robot esetében. Neki nem árt, ha besegítesz a munkában, mivel bizonyos szennyeződések esetében a manuális módszerek jelenleg még hatékonyabbak.

Ez azonban nem jelenti azt, hogy ne volnának képesek kisegíteni a háztartásban, hiszen a napi rutint ettől függetlenül megkönnyítik majd számodra.

Ez különösen a téli szezonban lehet számodra nagy könnyebbség, amikor a latyak, a sáros cipők és a hólé megnehezíti a mindennapos takarítást.

Csak engedd útjára a kis robotot, neked pedig mindössze a váratlanul felbukkanó foltokkal és a különleges elbánást igénylő helyzetekkel kell majd megbirkóznod. Tehát a lakáson belül egyértelműen egyszerűbb lesz majd az életed.


De mi a helyzet a kertben?

A kerti munka olyasmi, amelyet az emberek többsége nem szeret - persze van, aki ott teljesedik és kapcsol ki -, ellenben a többség vágyik a szép, ápolt környezetre.

Ez első pillantásra összeférhetetlenségnek tűnhet, pedig könnyedén áthidalható a probléma.

A robotfűnyíró virágot ültetni nem, de a gyepet karbantartani nagyon is tudja.

A fűnyíró robot igazán egyszerűen dolgozik. Ha beállítottad a vágási magasságot és az akkumulátor is munkára kész, akkor már csak el kell indítanod és teszi a dolgát.

Ám ennek tetejébe még a mulcsozásban is segít, mivel egyszerre csak keveset vág, így a pázsiton maradó hulladék még éppen elég ahhoz, hogy táplálja a növényeket.

A medencetisztító robot pedig igazán sokoldalú kis kütyü, hogyha a kerti vagy éppen a beltéri medencéd karbantartásáról van szó.

Nem csupán a falak letakarításában nyújt nagy segítséget, de a vizet is megszűri, így két legyet üthetsz egy csapásra.

Ennek ellenére a hálót nem érdemes messzire raknod, hiszen a felszínre hulló szöszöket és leveleket még így is ki kell majd pecáznod.

A takarító robotok tehát nem képesek helyettesíteni téged, viszont sokkal több lehet majd a szabadidőd, ha munkába állítod őket.

Ne félj rájuk bízni a bosszantó feladatokat, amelyeket nincs kedved megcsinálni, hiszen ők nem kérnek enni és nem panaszkodnak, és egyes tudósok - persze lehet, hogy a valóságban annak álcázott marketingesek - szerint imádnak dolgozni.

Neked jóval több időd lesz magadra és a kedvenc szabadidős tevékenységeidre.

Ha szeretnéd beszerezni a legújabb segítőtársadat, akkor irány a webáruház!

A medencetisztító robotporszívóink között megtalálhatod a megfelelő, medencédbe illő robotot, ami megkönnyíti majd számodra a medence takarításának a feladatát.

Még ezek a cikkek is érdekelhetnek:
Az ökobarát Maytronics Dolphin medencetisztító robotok
Hogyan tudod élvezni igazán otthonod kényelmét a végelláthatatlan takarítás nélkül?
12 szabály - ha gyerek van a medence körül, avagy biztonság mindenek felett

Tetszett a cikk, ha hasonlóan jókat küldtök, feliratkozom hírlevélre!

Csak görgess tovább, olvass és tudd meg, amire kíváncsi vagy! Kattints ide és nézz rá a friss blogcikkeinkre!

A szakértőnk válaszol bejegyzéseit itt találod. Nézd meg mire voltak kíváncsiak mások, vagy tedd fel a kérdésedet!

AquaCenter csapata a vidrákkal úszik rendelkezésedre! Tovább az AquaCenter főoldalára!