Kérdésed van? Hívj minket! +36707996777

Blog

Vajon melyik a számodra tökéletes önjáró medencetisztító robot?

AquaCenter
AquaCenter
2020.08.02 00:24

Vajon melyik a számodra kifejlesztett medence porszívó?
Melyik teszi a leginkább tsiztává a medencédet?
Hamarosan kiderül.

Melyik medencetisztító robotporszívót válaszd, ha a medencédnek megfelelőre vágysz. Hogyan válassz? Segítünk, ha kitöltöd tesztünket, küldjük a teszt alapján a neked megfelelő medencetisztító robotot, melyet bátran megvásárolhatsz, ha a medencevized tisztaságára és több szabadidőre vágysz.

A medencetisztító robot általában 2-3 óra alatt végez a feladatával.

Hogy milyen kapacitású medencetisztító robotgépet válassz, az attól is függ, hogy mekkora medencét kell rendszeresen takarítania.

Ha a medence nagyságát rosszul méred fel és túl kicsi robotot választasz hozzá, akkor a 3 órás üzemidő alatt nem tudja a teljes felületet megtisztítani.

Viszont nagyon túlméretezni sem érdemes, mert akkor már nem tudod kihasználni az önjáró medencetisztító robot tudását.

A megfelelő méretű és tudású medenceporszívó robot kiválasztásához két alapvető tulajdonságot érdemes/szükséges figyelembe venni:

1. Mekkora méretű medencéhez ajánlják a készüléket és

2. Milyen tisztítási tulajdonságokkal rendelkezik?

A "kisebb" készülékek – a Dolphin E10 és a Dolphin S100 medencetisztító robot – elsősorban családi medencék tisztításához valók, nagyjából 8x12 méteres méretig. A készülékek kicsik, könnyen hordozhatók, súlyuk 6 kg körüli.

Az elektromos kábelük 12-15 méteres, ennél messzebbre tehát nem távolodhatnak (és mielőtt  eszedbe jutna: a vízben nem lehet hosszabbítót használni!).

A 15 méteres kábellel nagyjából a 10 méteres medence végéig tud eltávolodni a robot. Az Dolphin E10-es a kisebb medencékhez való, 8 méteresnél hosszabb területen már nem alkalmazható. Nagyon egyszerű használni: csak bele kell tenni a medencébe és el kell indítani.

A takarítási ciklus végén magától leáll és kész. Itt egy rövid videó a működéséről.

Ezek a legkedvezőbb áron vásárolható készülékek, áruk a 2-300 ezer forintos tartományban mozog.

Fontos látni, hogy a kicsivel komolyabb, drágább készülékek is háztartási méretű, családi házak medencéihez alkalmas medencetisztító robotporszívók.

A legkisebbek 8-10, a nagyobbak 12-15 méteres medencékhez használhatók. A méretkorlátot itt is főleg az elektromos kábel hossza mutatja meg.

A nagyobb készülékekhez kézi hordozókocsi is kapható. Ez is fontos szempont lehet a vásárlásnál. A robotok 6-8 kg körüliek, a feltekert kábel cipelésével együtt ez már sokak számára megterhelő lehet. Érdemes rögtön a kézikocsis változatok közül választani, hogy ne kelljen cipekedni

A felső kategóriát jelentő medencetisztító robotok már 800 ezer és akár 4 millió forint közötti áron kaphatók. Ezek viszont már 20-25 vagy akár 60 méteres uszodák, versenymedencék automata takarítására képesek.

A Dolphin Wave 100 számára például a 25 méteres medence az ideális. Ez már kifejezetten professzionális készülék, a maga 17 köbméteres óránkénti szűrési teljesítményével. 

A nagyobb készülékek nem csak méretben komolyabb medencék takarítására is alkalmasak, hanem a medence oldalát is letisztítják, bár ez a nyga közületi medencékre nem igaz, azok a medence aljzatátképesek rendben tartani.

Medencetisztító robot választása esetén tehát a két fő szempont, hogy mekkora a medence, illetve akarod-e, hogy az önjáró medencetisztító robot a fenék (aljzat) mellett a medence oldalfalán, a vízvonalig is tisztítsa a burkolatot.

Ha erre a két alapvető kérdésre sikerül válaszolni, akkor már nem fog nehézséget okozni a megfelelő típusú robot kiválasztása. 

Ha arra vagy kíváncsi, melyik medencetosztító robot való a medencédhez, az alábbi linkre kattintva töltsd ki tesztünket!

Még ezek a hírek is érdekelhetnek:

Miért is hasznos az önjáró medencetisztító robotporszívó?

5 érv a medencetisztító robot mellett

A medenceporszívók előnyei és hátrányai