Kérdésed van? Hívj minket! +36707996777

Blog

Vajon mely házimunka váltható ki robotokkal?

AquaCenter
AquaCenter
2020.07.22 00:06

A robotok egyértelműen nem képesek teljes mértékben helyettesíteni az embereket, de a válasz ennél lényegesen összetettebb, ezért érdemes alaposan körbejárni a kérdést.

A robotok nem képesek a házi munkában teljesen kiváltani az emberi munkát, de rengeteg segítséget nyújtanak és időt spórolnak meg nekünk. Porszívózás - robotporszívó. Felmosás - felmosó robot. Ablaktisztítás - ablaktisztító robot. Medence porszívózás - önjáró medenceporszívó robot. Hatékonyak, energiatakarékosak és akár még jól is néznek ki.

Tényleg, vajon kiváltható a házimunka robotokkal? S ha igen, melyik?

Olyan sok előnyéről olvasunk és tapasztalunk a takarító robotok egyre növekvő térnyerése kapcsán, hogy bizonyára te is eltűnődtél már azon, hogy vajon milyen mértékben válthatják ki a te munkádat.

Lehet, hogy már használod is valamelyiket. A különböző márkák egyre nagyobbhangsúlyt fektetnek a termékeik fejlsztésébe.

A robotok egyértelműen nem képesek helyettesíteni az embereket, ám a válasz ennél összetettebb, így érdemes alaposan körbejárni ezt a kérdést.

Bizonyos robottípusokat ugyanis bátran magára hagyhatsz a munkával, mint például az ablaktisztító robotot, vagy a fűnyírót, netán a házirobotok atyját, a robotporszívót.

Ám nem minden takarító eszközről mondható el ugyanez. Lássuk, mennyi munkát válhatsz ki egy elektronikus kütyüvel!

Higiénia a csúcsra pörgetve

A felmosó kütyüknek nem árt, ha besegítesz a munkában, mivel bizonyos szennyeződések esetében a manuális módszerek jelenleg még hatékonyabbak.

Ez azonban nem jelenti azt, hogy ne volnának képesek hatékony segítséget nyújtani és időt spórolni.

Egy feltörlő robot mellett nem lesz arra szükséged, hogy minden nap nekivágj a felmosásnak még a meglehetősen sok kosszal járó téli szezonban sem. Ha rendszeresen munkába állítod, akkor elegendő, ha néhány naponta megejtesz egy vegyszeres felmosást is kiegészítésképpen.

Tisztább medencevíz - tisztán, egyszerűen

A medenceporszívók egészen más módon segítenek neked a takarításban, mint a többi takarítógép.

Ez az okos kis kütyü nem csak a medence falát tisztítja meg, de a vizet is tisztán tartja, ezzel gondoskodva a zavartalan fürdőzésről az egész család számára.

Ha van egy medencetisztító robotod, akkor jóval kevesebb munkád lesz a takarítással.

Az algamentesítésről, valamint a vízfelszín vonalában kialakuló szennyeződésekről érdemes időről időre gondoskodnod, ám ez a szerkezet megkímél majd a legfárasztóbb munkáktól.

A takarító robotok tehát nem képesek helyettesíteni téged, de sokkal több szabadidő lehet, ha bevetsz néhányat a háztartásban.

Ne félj hát alkalmazni őket, ha szeretnél egy kis energiát spórolni, így jóval több időd lesz magadra és a kedvenc szabadidős tevékenységeidre.

Mert valljuk be, a "nemszeretem" munkák elvégzése mellett éppen ez a robotok szerepe, hogy időt adjanak nekünk vissza.

Érdekelnek a medencetisztító robotporszívók. Megnézem őket.