Kérdésed van? Hívj minket! +36707996777

Blog

Tényleg olyan csendesek a Fairland full inverteres hőszívattyúk?

AquaCenter
AquaCenter
2020.12.04 19:36
Tényleg olyan csendesek a Fairland full inverteres hőszívattyúk?

A full inverteres technológi a betört a fürdőmedencék, uszodák világába is, s energiahatékonysága és halk működése csábít használatra.
Nézzük, miért!

A Fairland Full-Inverter medence hőszivattyú átlagos hangnyomása akár tizedrésze egy be-ki elven működő medencefűtő készülékének, ami azt is jelenti, hogy ennyivel csendesebb és halkabb fürdőzési környezetet és barátságosabb hangulatot eredményezhet a felhasználó számára.

Mi is valójában az a teljes inverteres technológia?

Egy eredeti és egyedülálló teljesen inverteres vezérlőrendszer
 
Az optimális, lehető legjobb teljesítmény elérése érdekében a teljesen inverteres vezérlőrendszer szabályozza a kompresszornak és a motornak a sebességét.

Kizárólag a teljes inverter vezérlőrendszer képes arra, hogy a DC-inverter kompresszor sebességét hertzről herztre, míg a DC-inverter ventilátor motor sebességét fordulatról fordulatra képes legyen állítani, ami ennek a következtében az egész rendszer fokozatmentes működését eredményezi és így a legkényelmesebb, egészséges és csendes környezetet valósítja meg.

Ebből következik tehát, hogy a DC-Inverteres hőszivattyú nem azonos a Full-Inverteres hőszivattyúval.

Az iker-rotáló DC-inverter kompresszor
 
A teljes inverter iker-rotáló, DC-inverter kompresszort alkalmaz az egy lendkerekes kompresszor helyett.

A két lendkerék ugyanis kiegyenlíti egymás mozgását, miközben  meggátolja ezzel a motor vibrációját. Ennek eredménye lesz a nagyobb hatékonyság, az alacsonyabb vibráció és a halkabb, csendesebb működés.

A DC-inverter ventilátor motor
 
A teljes inverter vezérlőrendszer közvetlenül irányítja a kefe nélküli ventilátormotort a lehető legpontosabb és leghatékonyabb működés érdekében.

A normál mechanikus kefés ventilátormotorral összehasonlítva ez sokkal csendesebben működést és lényegesen kevesebb hibát eredményez.

Átlagos teljesítmény számok

Az átlagos teljesítmény alapján a teljes inverter technológia lehetővé teszi a medence hőszivattyújának a működési költségeinek mintegy a felére csökkenését, egyúttal mintegy tízszer csendesebb úszási környezetet biztosít Neked, mint felhasználónak.
 
A szezon kezdetén (indításkor), az első napokban a Full-Inverteres hőszivattyú 100 %-os teljesítményen működik, hogy felmelegítse a medencét. Ezt követően a Full-Inverteres hőszivattyú átlagosan 50 %-os kapacitással működik az általad kívánt medence hőmérséklet fenntartása érdekében.

Általában a medence hőmérséklete naponta 0,5-1,5 ℃-ot esik. Megfelelő modell kiválasztása esetén a Full-inverter hőszivattyú 50 %-os teljesítménye elegendő ahhoz, hogy a medencét 1,5-2,2 ℃-kal felmelegítse körülbelül 15 órán belül.
Tehát az átlag 11,5 COP érték egy be / ki kapcsolású hőszivattyúval összehasonlítva a működési költségek felének felel meg.

Továbbá a Full-Inverter hőszivattyú zajszintje csaknem elhanyagolható, átlagos nyomásszintje 45,8 dBA 1 m-en, ami tízszer csendesebb egy be / ki kapcsolású hőszivattyúnál.

Miért előnyös a Full-Inverter a végfelhasználó számára?

50% teljesítménynél az ÁTLAGOS COP érték 11,5, 20% teljesítménynél a COP érték 16.

* TÜV Rheinland által hitelesített értékek.
 
(Levegő 26℃/ Víz 26℃/ Páratartalom 80%) 
 
- 50% működési költség alapelv (180 napos úszási szezonban)

Az első 5 napban a Full-Inverter hőszivattyú 100 %-os teljesítményen működik és felmelegíti a medencét a beállított hőmérsékletre.
A következő 175 napban a változó medencefűtés átlag 11.5 COP értékkel, (levegő 26 ℃ / víz 26 ℃ / páratartalom 80 %) átlag 50%-os kapacitással működik a medence kívánt hőmérsékletének fenntartása érdekében.
Tehát mint látható az átlagos copÁTLAGOS COP érték kétszerese a Be /Ki fűtőkészülékének. 
 

- átlagos energiafogyasztás (180 napos úszási szezonban)
(pl. 13.5 kW levegő 26 °C / víz 26 °C / páratartalom 80% adatok esetén)

 
Ha a medence hőmérsékletét átlagosan 50%-os teljesítménnyel tartja fenn, akkor a Full-Inverter medence hőszivattyú átlagos hangnyomása egy be / ki medencefűtő készülék tizedrésze és ennyivel csendesebb úszási környezetet és barátságosabb környezetet eredményezhet.

Ha szeretnéd beszerezni a legújabb segítőtársadat, a fairland hőszívattyúkat, akkor irány a webáruházunk!

Csak görgess tovább, olvass és tudd meg, amire kíváncsi vagy! Kattints ide és böngéssz a friss blogcikkeink között!

AquaCenter csapata a vidrákkal, Lottival és Ottóval úszik rendelkezésedre! Tovább az AquaCenter főoldalára!

A tiszta takarékosan és környezetbarát módon felfűtött medence víz legyen Veled!