Kérdésed van? Hívj minket! +36707996777

Blog

Tartsd tisztán a medencédet költséghatékonyan

AquaCenter
AquaCenter
2021.01.07 11:41
Tartsd tisztán a medencédet költséghatékonyan

Kacérkodsz a gondolattal, de még nem döntöttél a saját medence építéséről?
Aggódsz a költségek miatt?

Azok, akik kertes házat vásárolnak, általában legalább egyszer megfontolják a medence építését is.

Ám sokan végül lemondanak erről, mivel az építési munkálatok és a fenntartás költségei igen magasra nőhetnek, ami komoly terhelést jelent a bankszámlára nézve.

Te is emiatt aggódsz? Van néhány tanácsunk, hogy ezt elkerülhesd.

Ugyanis van rá mód, hogy a medence karban- és tisztán tartása ne okozzon anyagi katasztrófát a család számára.

Ehhez természetesen fel kell majd áldoznod valamennyit a szabadidődből, de a munkát egyébként sem tudod elkerülni, hogyha medencét építesz. Azzal, hogy időt áldozol rá, rengeteg pénzt takaríthatsz meg és ha rendszeresen ellátod ezeket a feladatokat, a szabadidőd sem vész majd kárba

Víztisztítás olcsón és hatékonyan

A legtöbb esetben a víz tisztaságának megőrzése okozza a legnagyobb fejtörést. A szűrőberendezések meglehetősen drágák, akárcsak a beszerelésük. A vízben található szennyeződésektől azonban mindenképpen meg kell szabadulni, különben a fürdőzők egészsége is veszélybe kerülhet.

Ezzel ellentétben a medenceporszívó jó megoldás lehet a problémádra. Nem csak olcsóbb, mint egy szűrő, de a beszerelést sem igényel. Ha olyan típust választasz, ami a falakra is felmászik, akkor a súrolást is megspórolhatod magadnak, mert azokat is letakarítja, amíg körbejár. Ezért a téliesítés alkalmával kifejezetten hálás leszel, hiszen jóval kevesebb lesz a sikálni való.

A tisztításban még nagy segítségedre lehet egy háló is – különösen akkor, ha kültéri medencéd van. Ebben az esetben hamar észreveheted, hogy a levelek, különböző bogarak és bosszantó szöszök is tanyát vernek a medence vizének felszínén, elrontva ezzel az önfeledt pancsolást. Ezeket könnyedén kidobálhatod egy praktikus hálóval, ha kéznél van, ráadásul nem is túl drága eszköz.

Ezekre ügyelj minden nap

Az ellenőrzéseket és a vegyszerezést nem érdemes elbliccelni. Már csak azért sem, mert ha elhanyagolod, akkor végül sokkal több idődbe és pénzedbe kerül majd helyreállítani az egyensúlyt. Ezt nyilván szeretnéd elkerülni, és csak azzal tudod megelőzni, ha állandó monitorozás mellett fenntartod a higiéniát.

De mik ezek a teendők?

Például a víz PH-jának ellenőrzése és szinten tartása. Az, hogy ehhez mennyi vegyszerre lesz szükséged, nagyban függ a medence méretétől és a benne lévő víz mennyiségétől is. Ezt az információt általában a medencével együtt megkaphatod. Ideális esetben két órával a vegyszerezés után a koncentrációnak 0,3 és 0,6 mg/l között kell mozognia.

A másik fontos tényező, amire ügyelned kell, az algásodás. Ez egy természetes folyamat, ami viszont kellemetlen következményekkel járhat. Ebben is a klórozás segíthet leginkább, ha nem szeretnél külön algamentesítőt alkalmazni. Ehhez viszont nem elég vegyszerezned, de a takarításra is ügyelned kell majd.

Nem kötelező, hogy a legdrágább szerkezeteket és vegyszereket vásárold meg ahhoz, hogy fenntarthasd a medencédet. A fentiek betartása ellenben kötelező, ha nem szeretnél különböző fertőzésekkel és kellemetlen bőrbetegségekkel szembenézni és szakemberekre költeni, akik majd helyrehozzák a hanyagságod következményeit.

Szeretnéd beszerezni a saját automata porszívódat?
Tekintsd meg webáruházunk széles kínálatát praktikus és hatékony automata medencetisztító robotokból.

Ezek a kütyük szorgalmasan megtisztítják a vizet és a medence felületeit is a nem kívánatos szennyeződésektől, a családod pedig zavartalanul fürdőzhet egész nyáron.

Maytronics Dolphin medencetisztító robot a Dolphinshop.hu oldalon.