Kérdésed van? Hívj minket! +36707996777

Blog

Neked milyen a tökéletes medence?

AquaCenter
AquaCenter
2020.06.15 23:30

Megtalálni és felépíteni a tökéletes medencét nem könnyű feladat. Különösen akkor nagy ez a kihívás, ha egy családi medencéről van szó, hiszen minden családtagnak megvannak a saját elképzelései ...

Milyen medencére vágysz? Milyen a számodra ideális medence? Fontold meg, s csináld!

A gyerekeid vízi csatáznának, míg a párod inkább a csendes kikapcsolódást keresi.
És akkor még nem is beszéltünk a Te vágyaidról!

Mindezeket persze mi nem tudjuk eldönteni helyetted.

De mielőtt keresésbe kezdenél, fontos lefektetni az alapokat arra vonatkozóan, hogy mit is szeretnétek igazán. Ennek fényében már lényegesen könnyebb a keresés is, hiszen így már elkezdhettek azon gondolkodni, hogy ezeket a kívánságokat miként lehetne megvalósítani. Kezdjük hát a tervezést!

A méret a lényeg

A méret tekintetében rengeteg tényezőt kell figyelembe venned. Ezek egyike, hogy mire szeretnéd használni. Elvégre ha úszkálni szeretnél, akkor nem érdemes spórolni egy kisebb medence megvásárlásával. Viszont ezen a ponton azon el kell gondolkodnod, hogy egy ekkora darab egyáltalán befér-e a kertbe. Ha nem, akkor bizony vissza kell venni egy kicsit az igényekből.

Amennyiben a gyerekeknek szeretnél örömet okozni, hogy egy kicsit pancsolhassanak a nyári hőségben, elegendő egy kisebb, fémvázas típus. Ellenben a kerti partikhoz jobb, ha nagy kiterjedésű, de nem túl mély, beépíthető típust vásárolsz, így a vendégeidet kisebb eséllyel érheti majd baleset a nagy móka közepette.

Miből készüljön a medence?

A medence alapanyagának tekintetében szintén több tényezőt célszerű figyelembe venni.

Ebben az esetben is kulcsfontosságú, hogy mire szeretnéd használni. Erős igénybevétel esetén például a beépített műanyag modellek bizonyulhatnak a legjobb választásnak, de a betonozott, burkolattal ellátott kialakítás sem elvetendő ötlet. Ellenben kevés megpróbáltatás esetén az üvegszálas modell is kiváló választás lehet.

Amikor kiválasztod a medencéd alapját, arra is érdemes némi figyelmet fordítanod, hogy az egyes megoldások mennyire környezetbarátak.

A fóliás építmények a beton alapnak köszönhetően kiemelkedőek strapabíróságban, ugyanakkor nem kímélik a környezetet, mivel a fóliát néhány évente cserélni kell, ha nem szeretnél minőségromlást és higiéniai problémákat.

A tökéletes hely

A hely kiválasztásán nem érdemes időt spórolni. Egyrészt fontos, hogy a kiválasztott terület viszonylag egyenes legyen, így a medence problémamentesen telepíthető. Ha nem szeretnél kukkolókat, akkor célszerű keresned a kertben egy eldugott, jól takarható placcot.

Arra viszont számíts, hogy amennyiben a takarást növények biztosítják, akkor a lehulló levelek miatt egy kicsit többet kell majd takarítanod.

Fontos tudnod, hogy a nagy méretű, beépített medencékre jogszabályok is vonatkoznak.

150 cm mélységet és 50 köbmétert meghaladó építményre engedélyt kell szerezned és meg kell felelnie az elhelyezésre vonatkozó szabályoknak és a zöldfelületi mutatóban foglalt irányelveknek is. Ellenkező esetben akár bontási határozatot és bírságot is kaphatsz a nyakadba.

A fenti tanácsok mentén már könnyedén megtalálhatod az ideális medencét az egész család számára. Ha a döntés már megvan, akkor már csak a vásárlás és a munkálatok vannak hátra, hogy minél hamarabb megkezdhessétek a nyári, frissítő fürdőzést a kertben.

A medence későbbi karbantartásához pedig bátran hívj segítségül egy medencetisztító robotot.

Ez az önjáró robotporszívó nemcsak a falakat és a feneket tisztítja meg alaposan, de a vizet is megszűri, így könnyedén biztosíthatod az optimális higiéniát az egész szezonban.

Megnézem a medencetisztító robotokat itt