Kérdésed van? Hívj minket! +36707996777

Blog

Most kiderül, miért fontos a rendszeres takarítás a medencédben.

AquaCenter
AquaCenter
2020.07.28 00:20

Sóhajtottál már fel a medencéd előtt álldogálva, hogy ugyan mi baj lehet, ha nem takarítod ki? Ha igen, akkor ez a cikkünk neked szól, mivel most eláruljuk, milyen következményei lehetnek annak, ha a medencéd higiéniája nem megfelelő.

Ha nem foglalkozol a medencéd rendszeres takarításával, megjelennek a különböző algák, kórokozók, esetleg gombák. Mindez megfelelő rendszeres takarítással, akár vegyszerezéssel, akár önjáró medenceporszívó robottal megelőzhető. A tiszta víz elengedhetetlen, hogy gondatlan kikapcsolódásban lehessen részed.

Ezért fontos a rendszeres takarítás a medencében

Sóhajtottál már fel a medencéd előtt álldogálva, hogy ugyan mi baj lehet, ha nem takarítod ki? Ha igen, akkor ez a cikkünk neked szól, mivel most eláruljuk, milyen következményei lehetnek annak, ha a medencéd higiéniája nem megfelelő.

Természetesen a kockázati tényezők alatt most nem azt értjük, hogy ronda lesz a medence. Ez is egy kellemetlen jelenség, különösen akkor, hogyha vendégeket vársz, de az egészségedre is komoly kockázatot jelenthet, ha a víz és annak a tárolója nem elég tiszta.


Lássuk, mi történik a medencében takarítás nélkül

Az első, amit észrevehetsz, hogy a víz elkezd opálosodni. Ez az algának köszönhető, ami szép lassan elszaporodik az egész medencében.

Megtelepedve eléggé csúszós is, így ha még esetleg van gusztusod belemenni, akkor akár még egy kiadós esés is kinézhet neked.

Egy idő után azt is észreveheted, hogy a felszín mentén csíkok jelennek meg, ahogy megtapad a falon a sok szennyeződés.

Amennyiben a medencéd kültéri, a levelek, bogarak és más hívatlan vendégek pedig ellepik a vizet. Elég riasztó, igaz?

És mindez milyen hatással lehet rád?

Az egyik leggyakoribb tünet, amit egy koszos medence okozhat, az a bőrirritáció.

Ez legjobb esetben csak viszketéssel jár, rosszabb esetben azonban égő érzést okozhat és kiütésekket is magával hozhat, amit aztán nem győzöl majd krémezni, hogy megszabadulj tőle.

Bizonyos kórokozók a szervezetbe jutva komoly megbetegedéseket is okozhatnak.

Nem véletlenül utasítanak az uszodában sem a zuhanyzásra. Különböző gombák, de akár még fájdalmas húgyúti fertőzések is előfordulhatnak, ha a higiénia nem megfelelő.

Mindezek ellenére tény, hogy a medencetakarítás fárasztó.

Éppen ezekre a problémákra találták ki az önjáró medenceporszívó robotot, ami jelentősen lecsökkenti a teendőidet és még a vizet is tisztán tartja.

Neked még nincs?

Akkor irány a webáruház és találd meg a te medencédbe való darabot!


Még ezek a cikkek is érdekelhetnek:

Így tüntesd el a mohát a medencéd környékéről

Különböző színű medence víz, avagy mit jelentenek a tündöklő színek?

Hogyan lehet eltüntetni a fekete algákat a medencédből?