Kérdésed van? Hívj minket! +36707996777

Blog

Miért érdemes lefedni a medencét?

AquaCenter
AquaCenter
2020.08.03 00:25

Ezért érdemes neked is elgondolkoznod a fedett medencén, avagy milyen előnyökkel jár a medence fedés?

A medence fedésének előnyeinek, következményeinek a sorba vétele. Tisztább víz, költséghatékonyság, hosszabb szezon, könnyebb téliesítés. S ha mindehhez automata önjáró medencetisztító robotot is használsz, a siker garantált. Tiszta víz a medencében.

Bizonyára veled is előfordul, hogy sóhajtozva nézed reggel a medencédet, hogy megint ki kell halásznod belőle azokat a leveleket, bogarakat és szöszöket, amelyek éjszaka és előző nap beleestek.

És persze nem ártana még ellenőrizni a vízminőséget, elindítani a vízforgatót, hosszasan sorolhatnánk még a teendőket.

Ilyenkor valószínűleg kevésbé érzed örömtelinek, hogy medencetulajdonos vagy, annak ellenére, hogy valóban rengeteg önfeledt perccel is megajándékoz a szezon ideje alatt.

Ezen a ponton lép be a képbe a medence fedése, amely a fent említett problémáid nagy részén segíthet.

A takarítást persze továbbra sem fogo tudni elbliccelni, de legalább kevesebb lesz vele a dolgod.

Hogy hogyan? Eláruljuk.

Miért jó a fedett medence?

Nos, az első és leglogikusabb válasz az, hogy nem esik bele az a rengeteg kosz, ami egyébként a kertben és a levegőben előfordul. Kevesebb vegyszerre van szükség, emiatt csökken a medencetakarításra fordított idő és energia mennyisége.

Ám ennél több előnye is van annak, ha tetőt húzol a víz fölé.

Nem kell majd bosszankodnod rossz idő esetén, hogy nem tudsz egy jót úszni. Legyen szó esőről vagy a feltámadó szélről, az időjárás többé nem ronthatja el a szórakozásodat.
Ez azért is fontos, mert végül is a medencét pont azért építetted a kertbe, hogy mindig a rendelkezésedre álljon.

Könnyen kezelhető, ugyanakkor biztonságos. Védelmet biztosít a gyerekeknek, kisállatoknak esetleg időseknek, hiszen az ajtaja zárható.

Magasabb lesz a medence fürdővíz hőmérséklete, tovább használható a medence fürdésre, a szezon emiatt akár 10-12 hónapra is kitolható.

Kevesebb próbléma adódik a téliesítéssel, már ha egyáltalán téliesíted, s nem használod egész évben.

Egy fedett medence hozadékos előnye lehet, hogy gyakrabban használod, s emiatt, a testmozgás okán, valamint az általa nyújtott kikapcsolódás miatt a testmozgáson túl a regeneráció is gyorsabb és a pihenés is kielégítőbb.


Milyen lehetőségeid vannak medencefedésre?

Több opció is van arra, ha szeretnéd megóvni a vizet a külső hatásoktól.

A legolcsóbb verzió, ha veszel rá egy fóliát. Ez nem kerül sokba, viszont hátránya, hogy nem tudsz mindig fürdőzni, ha kedved szottyan, hiszen csak egy takaró. Emellett minden használat után fel kell húznod, és persze a csobbanás előtt le is kell majd szedned.

Hogy nyári szolártakarót választasz, biztonsági medencetakarót vásárolsz, netán motoros medencefedésben gondolkodsz, vagy téli medencetakaróban látod a megoldást, vagy éppen a legkényelmesebb megoldást választod, s építesz egy csinos kupolát a medence fölé. A te döntésed. Nyilván a célnak és a költségvetésnek megfelelő döntést te hozod meg.

Nyilván az utolsó megoldás esetén szabad bejárásod lesz minden alkalommal a medencédbe és a téliesítés is sokkal könnyebb lesz. Ez a megoldás kényelmes és dekoratív is egyben, ha hajlandó vagy rááldozni az idődet és a pénzedet.


Mennyit spórolhatsz a fedett medencével?

Nos, ezt a választ nehéz lenne számokba önteni, hiszen akadnak olyan tényezők is, amelyek nem pénzben mérhetőek.

Ilyen például a „pecázással” töltött idő, amíg kiszedegeted a leveleket és a bogarakat a vízből. Ugyanakkor ezzel együtt a víztisztítással is kevesebb lesz a dolgod, hiszen nem kerül majd annyi szennyeződés a medencébe. Ez sokat spórolhat majd a villanyszámlán.

Tervezhetőbbé válik a vízforgató működtetése.

Ha pedig automata önjáró medencetisztító robotporszívót használsz, akkor azt is többet pihenteted majd.

Ezek persze csak akkor valósulhatnak meg, ha a megfelelő vegyszerezésről és karbantartásról gondoskodsz.

Ebből is látható, hogy a fedett medence sok szempontból praktikus megoldás.

Viszont azt nem úszhatod meg, hogy némi pénzt és időt áldozz rá, mert a medence tisztítása és fenntartása elengedhetetlen, de csökkenthető, ésszerűsíthető költségekkel jár.

Ha egyszerűsíteni akarod a medence tisztán tartását, és kevesebbet akarsz nyűglődni a víz tisztán tartásával, akkor szerezz be egy praktikus medence tisztító robotot, ami még a falakat is letakarítja helyetted, ezzel rengeteg időt és energiát spórolva számodra!

A medencetisztító robotporszívókat megtalálod itt.

Még ezek a blogcikkek is érdekelhetnek?

Miért is hasznos az önjáró medencetisztító robotporszívó?

Így hozz ki többet a medencédből biztonságosan mindenki örömére

Neked milyen a tökéletes medence?