Kérdésed van? Hívj minket! +36707996777

Blog

Mi az, ami elengedhetetlen, ha saját medencét szeretnél?

AquaCenter
AquaCenter
2020.07.24 00:13

Ha van kerted, bizonyára már hosszú évek óta érleled a fejedben a gondolatot, hogy saját medencét építs.
Mire ügyelj, mielőtt belevágsz?

A medence építése és kialakítása során rengeteg tudnivaló van, melyek a későbbiekben megkönnyítik a medence fenntartását és nem bosszúságot, hanem örömet okoz a saját fenntartású medence. Erre figyelj, ha medence építésbe kezdesz.

Hogyan készülj fel, ha saját medencéd akarsz építeni?

Ha van kerted, bizonyára már hosszú évek óta érleled a fejedben a gondolatot, hogy saját medencét építs.

Mivel ezt a cikket olvasod, valószínűleg már el is határoztad magad, hogy hamarosan munkához látsz, ideje beszerezni a saját kis strandodat, ami csupán néhány méterre van tőled és nem kell megosztanod idegenekkel.

Ugyan egy medence építése nem egyenlő egy gyermekáldással, de abban biztos lehetsz, hogy az életed sok területen meg fog változni.

Lesznek olyan feladataid, amelyekkel korábban még sosem volt dolgod. Éppen ezért jobb, ha előre felkészülsz, így nem fogsz elveszni a teendők között.

Lássuk a bevásárlólistát!

Az egyik legfontosabb teendőd a medencéd kiválasztása mellett, hogy beszerezd azokat a kiegészítőket és eszközöket, amelyekre szükséged lesz a karbantartások és a takarítás során.

Ide tartoznak például a vegyszerek, a mérő műszerek, egy nagy háló és persze a víz tisztaságát biztosító berendezések is.

A vegyszereket és különböző tisztító szerkezeteket célszerű ahhoz igazítanod, hogy mekkora medencét fogsz velük tisztán tartani.

Kisebb mennyiségű víz értelemszerűen kevesebb klórt és kisebb teljesítményt igényel.

De ne hagyd magad - még gondolatban sem - elkényelmesedni, mert a munkát ebben az esetben sem spórolhatod le, hiszen ahhoz, hogy mindig tiszta víz fogadjon a medencédben, folyamatosan tenni kell - csupán más lesz a mérték a különböző munkálatok folyamán.


Hogyan tervezd meg a medence építését?

Mint minden építkezésnél, a medence esetében is tervekre lesz szükséged, mielőtt munkához látnád.

Elsőként fel kell majd mérned a kerted adottságait.

Tudod már, hogy hová szeretnéd tenni a medencét? Akkor ideje méricskélni egy kicsit. Mennyi hely áll a rendelkezésedre? Egyenes a talaj, vagy lejtős? Amennyiben az utolsó igen volt a válaszod, ideje új helyet keresni.

Ezekkel az információkkal már bátran indulhatsz el vásárolni, hiszen tudni fogod, hogy mekkora medencét tudsz építeni. A hely felmérésével azt is betájolhatod, hogy mennyi takarításra lesz szükséged. Például egy fa alatt sokkal több szennyeződéssel kell majd számolnod, mint egy csinos üvegkupola biztonságában.

Kérlek, ne feledd, hogy a medence építése egy szakma. Mindenképpen kérj tanácsot, ötletet szakamerektől, ha mégis úgy döbtesz, hogy magad, vagy a család áll neki a munkálatoknak.

Sokszor esünk abba a csapdába, hogy azt gondoljuk, olcsóbb lesz, ha mi csináljuk, de ez nem minden esetben van így.

Egy medence építése, fenntartása - a kezdetekkor mindenképpen -embertpróbáló feladat. 

 

Fedve vagy szabadon?

Ha már üvegkupoláról volt szó, nem árthat azon is elgondolkodnod, hogy szeretnél-e medencefedést.

Ez egy praktikus módja annak, hogy bármikor csobbanhass egyet és a vizet is megóvja a különböző szennyeződésektől, mint a lehulló falevelek, bogarak és szöszök.

Ugyanakkor  egy ilyen fedés kialakítása meglehetősen költséges vállalkozás, így ezzel is jobb előre számolni.

Amennyiben a fedés mellett döntesz, ki kell majd találnod, hogy milyen fedést szeretnél.

Léteznek kisebb, egyszerűbb burák, melyek valóban csak a medencét óvják. De építhetsz nagyobbat is, amelybe belépve elmerülhetsz a habok között akkor is, amikor odakint éppen tombol az ítéletidő és a legtöbben behúzódnak inkább a nappaliba, hogy kivárják, amíg elvonul az eső.

Fenti tanácsainkkal könnyedén felkészülhetsz az építési munkálatokra és a későbbiekben sem okoz majd gondot a karbantartás. Érdemes listát is írnod arról, hogy milyen feladatok várnak rád, így biztos lehetsz abban, hogy semmi létfontosságú teendő nem maradt ki és a munka zavartalan mederben folyhat.

A takarításhoz pedig érdemes beszerezned egy robotikus segítőtársat is, ami nem csak a medence falait takarítja le, de a víz higiéniájának fenntartásában is hathatós segítséget nyújt majd.

Mert ne feledjük, a medence is akkor jó, ha tiszta a vize.

Nézz körül webáruházunkban, ahol medencetisztító robotok széles kínálatával várunk rád!