Kérdésed van? Hívj minket! +36707996777

Blog

Medence tisztítás vegyszer nélkül

AquaCenter
AquaCenter
2020.03.31 21:11

Amikor a medencéd tisztaságáról van szó, mindig dilemmát okoz, hogy mivel lenne érdemes tisztítani. A higiéniára nyilván szeretnél ügyelni, ám bizonyos vegyszerek akár komoly irritációt is okozhatnak a bőrön. De akkor mégis mi lenne a jó megoldás, ami eltávolítja a szennyeződéseket?

Természetesen van rá mód, hogy kihagyhasd a vegyszereket a műveletből.

Azonban arra fel kell készülnöd, hogy ez bizony több munkával fog járni. A makacsabb szennyeződések ugyanis komoly kihívások elé állítanak minden medencetulajdonost.

Milyen feladatok várnak rád?

Ha vegyszer nélkül szeretnéd megőrizni a medence és a víz tisztaságát, az komoly feladat lesz. A víz vegyszermentes tisztán tartásához például alkalmazhatsz vízforgatót is. Ennek a beszerzése és beszerelése azonban komoly anyagi terhet ró rád.

A víz állapota mellett pedig ügyelned kell az algásodásra is. Ez hamar ellepi a medence alját és falát, te pedig könnyen elcsúszhatsz rajta kifelé jövet. Ezt a nem kívánatos képződményt vegyszer híján manuálisan tudod lecsutakolni. Ehhez egyébként érdemes leengedned a vizet, különben a lesikált alga visszamaradhat.

Ezekre a területekre fordíts kiemelt figyelmet

A medence bizonyos pontjai könnyebben koszolódnak el, így ezeket érdemes minél sűrűbben tisztítani. A víz szintje mentén például gyakran alakulnak ki bosszantó koszcsíkok, amelyek a higiéniát is jelentősen csökkentik a medencében.

Ha úgy döntesz, hogy nem ruházol be a vízforgatóra, akkor pedig időről időre le kell cserélned a medence vizét. Abba ugyanis mind a levegőből, a környező növényekről, de még a te bőrödről is rengeteg szennyeződés kerül. Ezektől jobb megszabadulni, mielőtt egészségügyi problémát okozna a családtagok számára.


Persze van erre más megoldás is.

Alkalmazhatsz például medenceporszívót, amely szorgosan körbejár a medencében. A vizet és annak falát egyaránt tisztán tartja, így nem kell többé aggódnod a higiénia fenntartása miatt. Ez a megoldás ráadásul teljességgel vegyszermentes!

Megnézem az önjáró medencetisztító robotporszívókat