Kérdésed van? Hívj minket! +36707996777

Blog

Így lehet eltávolítani a penészt a falról 3 nap alatt

AquaCenter
AquaCenter
2020.04.29 21:49

Megmutatjuk azt, hogy hogyan tudod röpke 3 nap alatt eltüntetni a penészesedést a falról, úgy, hogy az nem fog folyamatosan újra máshol felbukkanni, mindezt vegyszerek, és folyamatos takarítás nélkül!

Amiért azonnal meg kellene szüntetned a penészesedést

A fal penészesedése nem a te hibád, viszont a lehető leggyorsabban meg kell állítani! Sokaknak csak a szemét bántja, de a penész nem csak a falban, a tapétában, bútorokban is okoz anyagi kárt. 

Hanem bizony az egészségedre is rendkívül veszélyes! A penésszel együtt megjelenhet az asztma, illetve allergia is kialakulhat tőle, így nagyon veszélyes kisgyermekekre nézve.

Egyes penészfajták krónikus fáradtságot, fejfájást, tüsszögést és bőrkiütéseket idézhetnek elő.

 
Honnan indultunk?

Ezektől a betegségektől mindenki meg szeretne szabadulni, és azt sem szeretné, ha kárt okozna a penész bútorokban, vagy otthonunkban! Viszont, tudom, hogy gyötrelmes küszködés eltüntetni a falról, a sarkokból. 

Mielőtt megtaláltuk volna a végleges megoldást, nekünk a fűrdőszoba, a konyha és a hálószobában voltak a penész gócpontok! Amiket ha eltüntettünk, akkor később ugyan ott, vagy máshol jelentek meg. Azt éreztük, hogy képtelenség eltüntetni a penészt… 

 
Miket próbáltunk ki?

Kerestem kutattam, és ezeket az alábbi megoldásokat találtam, amik végül nem váltak be:

1. Penész írtó vegyszerek
Ezek a fújós vegyszerek nálunk nagyon nem váltak be. Tönkretették a tapétát, foltot hagytak, és pár nap elteltével újra megjelent a penész. 

2. Penész elleni páragyűjtő tabletták

Nagyon drága és rossz megoldás, főleg ott ahol háziállat, vagy gyerek van. Plusz folyamatosan kell venni hozzá a vegyszeres kioldódós vackokat, amik ki tudja, hogy miket tartalmaznak… De ami a legrosszabb, hogy ez sem működött.

3. Folyamatos szellőztetés

Amikor már mindent feladtunk, kipróbáltuk azt is, hogy szinte folyamatosan szellőztettünk, de ez sem vált be, és a fűtésszámla csak egyre magasabb lett. Valamint, így egyáltalán nem volt komfortos otthon lenni, így ezt is abbahagytuk. 

 
Az a bizonyos 3 nap és a megoldás


Nem véletlenül említettem a szellőztetést. Hiszen hosszas kutakodást és olvasást követően kiderült, hogy a penészesedést, a magas páratartalom okozza. Vagyis a magas páratartalmat kell megszüntetni és akkor eltűnik a penész is. 

Így csatasorba állítottunk egy páramentesítőt, ami az első nap 30 liternyi párától szabadította meg az otthonunkat. A második napon, ez a mennyiség lecsökkent 20-ra, a harmadik naptól pedig beállt napi 10-14 literre. Így a harmadik naptól kezdve búcsút inthettünk a magas páratartalomnak és ezzel együtt a penésznek is.

 
Visszatért-e a penész?


Már több, mint egy hónapja használjuk a páramentesítő gépet, és korrekten teszi a dolgát. Naponta, két napotna kell üríteni a tartályt, attól függően, mennyi párát termelünk. 

A falakról eltűnt a penész, és sehol nem is jelentek meg újjabb góc pontok, mint ezelőtt. Viszont a fal sajnos a penész írtó vegyszerek miatt és a törölgetés miatt csúnyák maradtak, így tavasszal majd ki kell festeni. 

De a lényeg, hogy megszüntettük a magas páratartalmat, és ezzel együtt eltűnt a falról a penész.