Kérdésed van? Hívj minket! +36707996777

Blog

Így ápold a medencédet tavasszal szakszerűen és hatékonyan a...

AquaCenter
AquaCenter
2020.05.23 23:14

Tavaszi medenceápolás hatékonyan és szakszerűen, hogy nyugodt legyen a szezon és kristálytiszta a víz.

A korábban megfelelően téliesített medence gyorsabban átállítható a szezon kezdetén. Mire ügyelj, hogy megfelelő előkészületekkel megalapozd, hogy a medencéd továbbra is tiszta vizű legyen, s a lubickolás a kikapcsolódásról a gondtalan szórakozásról szóljon, ne pedig az idegeskedésről. Ebben is segít egy automata medencetisztító porszívó.

Akárcsak a kertet, úgy a medencét is szükséges felkészíteni a közelgő szezonra.

Ez nem csak azért fontos, hogy minden problémától és fennakadásoktól mentesen vetheted bele magad a mókába. Az előzetes téliesítéssel persze rengeteg feladatot spórolhatsz meg magadnak.

Ennek ellenére bizonyos feladatokat nem tudsz elkerülni tavasszal.

A tavaszi munkálatoknak szerencsére van egy nagy előnye is, hiszen mindössze egyszer kell átesned rajta, utána zavartalanul élvezheted a nyári hónapokat, amíg a szezon véget nem ér.

Ezzel ráadásul a fenntartással járó feladatok is könnyebbé válnak majd. Lássuk, milyen feladatok várnak rád, mielőtt fejest ugranál a medencébe!


Szüntesd meg a téliesítést

Ehhez a művelethez nem árthat, ha segítséget kérsz valakitől. A medencét takaró ponyvát ugyanis meglehetősen nagy kihívás lehet egyedül eltávolítani.

A téli időszakra mindig célszerű letakarni és fagytestekkel ellátni a medencét, miután leengedted a vizet. Ezektől most itt az ideje, hogy megszabadulj.

Azonban mielőtt hozzálátnál, először a takarót kell majd megtisztítanod. Ellenkező esetben a hosszú hónapok alatt ráhullott kosz és levelek a vízben landolnak majd, amit neked kell kitakarítanod.

Ha eltávolítottad, semmiképpen nem árthat, hogyha alaposabban is megtisztítod a fagytestekkel együtt, mielőtt eltennéd. Így a következő téliesítés alkalmával nem kell majd megküzdened a koszos takaróval.

Ha megszáradt a ponyva, akkor egyszerűen csak tekerd fel vagy hajtsd össze és már mehet is a helyére.

Ha végeztél a „kicsomagolással, akkor hozzáláthatsz a dugók eltávolításához, amelyek a beömlőnyílásokat zárják el télire a fagyok elől.

Csak ezek után kezdődhet el a valódi munka, mert bár a téliesítéssel megelőzheted az elkoszolódást, egy alapos takarításra mindenképp szükséged lesz.

Jöhet a nagy tavaszi medence takarítás

Tény és való, hogy ha alapos voltál a téliesítésnél, akkor rengeteg szennyeződéstől megkímélted a medencédet.

Ettől függetlenül a maximális higiénia érdekében célszerű egy alapos szűrést megejteni a vízben.

Ezt megteheted szűrő berendezéssel de medenceporszívóval is, mindkettő képes megszabadítani a medencét azoktól a szemcsétől is, amelyeket te talán nem is látsz.

A falakat sem árt megszabadítani a rátapadt szennyeződésektől. Előfordulhat ugyanis, hogy a fagy ellenére elkezd algásodni a medence, valamint növényi lerakódások is előfordulhatnak. Ezektől egy kefe segítségével viszonylag könnyedén megszabadulhatsz.

Szükség esetén nem árthat az sem, hogyha a teljes vizet lecseréled. Erre nem minden esetben van szükség, így ha minden tisztának tűnik, akkor ezzel nem feltétlenül kell fáradnod.

Ha szűrőberendezést használsz, akkor azt is célszerű megtisztítani, mielőtt újra használatba helyeznéd. Emellett fontos, hogy megvizsgáld a víz minőségét, és nem árt megejteni egy alapos klórozást sem. Ezt a vizsgálatot az első néhány napban célszerű sűrűbben ellenőrizni.

Amíg a vegyszerezés be nem áll a megszokott módon, addig jobb, ha nem használod a medencét.

Az erős koncentrátum ugyanis könnyedén okozhat irritációt vagy allergiás reakciókat. Ettől nyilván szeretnéd megkímélni magadat és a családod tagjait is. Mindez szerencsére nem vesz igénybe több időt néhány napnál, a következő hétvégén már bátran csobbanhattok mindannyian.

Ha szeretnéd megkönnyíteni a dolgodat az idei szezonban, akkor nagy segítség lehet számodra egy automata medencetisztító porszívó.

Egy ilyen szerkentyű nem csak a vizet, de akár még a falakat is tisztán tarthatja, így több időd marad kiélvezni a nyarat.

Megnézem az automata medencetisztító porszívó kínálatot