Kérdésed van? Hívj minket! +36707996777

Blog

Hogyan tudod fenntartani otthonodban a megfelelő páraszintet...

AquaCenter
AquaCenter
2020.05.01 22:21

Gyakran írunk arról, hogy a túl párás vagy éppen a túl száraz levegő milyen káros hatásokkal lehet a lakásra és az ott lakók egészségére egyaránt. Ám joggal merül fel a kérdés, hogy miként tartható fenn mindig a megfelelő páraszint, ha az időjárás folyton változik.

A megfelelő páraszint fenntartásához elengedhetetlen a páratartalom mérése. Csak egy páratartalom mérő készülék, s tudod, hogy párásítanod, vagy párátlanítanod kell-e?

Tagadhatatlan, és egyáltalán nem elhanyagolható tény, hogy a levegő páraszintjét nagyban befolyásolja a kinti időjárás, a hőmérséklet és a térség adottságai egyaránt.

Nem könnyű feladat az, hogy mindig ideális legyen a benti légterek nedvességtartalma, hiszen a fenti tényezők függvényében ez időszakonként is változhat.


Ebben segít a páratartalom-mérő

Ezzel az okos kis szerkezettel könnyedén monitorozhatod az otthonod páraszintjét, így annak változásait is megismerheted idővel.

Ennek ismeretében könnyebb felmérni azt, hogy az otthonodnak mire van szüksége a megfelelő légkör kialakításához.

Habár hasznos segítséget nyújthat, a problémát önmagában természetesen egy mérő nem oldja meg.

Ennek segítségével azonban azt is felmérheted könnyedén, hogy mely értékek azok, amik jelentő segítségre szorulnak és melyek azok, amelyeket egy kis szellőztetéssel vagy más, egyszerű módon kiegyensúlyozhatsz.


Kütyük kontra házi praktikák

Kétségtelen, hogy bizonyos esetekben a probléma mértéke nem annyira jelentős.

Ilyenkor előfordulhat, hogy a megoldáshoz elég nyitva hagyni a fürdőszoba ajtaját és ügyelni arra, hogy a helyiségek rendszeresen kapjanak friss levegőt.

Ha viszont a probléma huzamosabb ideig fennáll, netán már az egészségre is káros hatással van, tanácsos komolyabb eszközöket is segítségül hívni, mint a párásító vagy éppen a páramentesítő.

Ha allergiás vagy asztmás családtag is él a lakásban, erre érdemes kiemelt figyelmet szentelni, mivel az ő légutaik érzékenyebben reagálnak ezekre a hatásokra.

Ha biztosítod a megfelelő légkört az otthonodban, sokat tehetsz egészséged megőrzéséért.

Gondoskodj a páratartalom rendszeres vizsgálatáról, így könnyedén megelőzheted a jelentősebb problémák kialakulását és az ezzel járó kellemetlen tüneteket is.

AquaCenter Csapata és a Vidrák (Lotti és Ottó)