Kérdésed van? Hívj minket! +36707996777

Blog

Hogyan tudod élvezni igazán otthonod kényelmét a végelláthat...

AquaCenter
AquaCenter
2020.05.18 23:01

Ha már nem mersz vendégeket hívni, mert szégyelled, hogy milyen "szemétdomb" a lakásod; ha utálod, hogy minden házimunka után koszos a körmöd; ha már ott tartasz, hogy utálod a szomszédodat, mert az ő háza mindig tisztább a medencéje rendezettebb és egyre csak az jár a fejedben, hogy mennyi munka lenne ilyen szépen rendbehozni mindent, akkor ez a cikk most neked szól.

Készülsz kerti partira, amelynek vendégeid a csodájára járnak, anélkül, hogy előtte Te és a családod izzadt ruhában órákig rendezgetnéd és takarítanád a lakásodat és a kerted.


Te is tudod, hogy a házimunka olyan, mint a gaz.

Ha nem gyökerestül téped ki, akkor csak egyre tovább fog nőni és soha nem szabadulsz meg tőle

A legtöbb ember ilyenkor egyszerűen összeszorítja a fogát és megy dolgozni. Hazaér a munkából, s elkezdi a takarítást. Szombat reggel felkel és megy nyírni a füvet, majd kitakarítja a medencéből az éjjel belehullott leveleket és szemetet. Agyondolgozza magát, hogy valamennyire fenntartsa a lakás a kert rendjének és tisztaságának azt a szintjét, amelyben élni is lehet valamennyire.

Mások inkább felvesznek embereket, hogy elvégezzék helyettük ezeket a munkákat. Takarítónővel veszekszenek, s szinte vért izzadnak, mire megértetik vele, hogy a könyvespolcot ne ugyanazzal a koszos ronggyal törölje végig, amivel a padlót is takarította. Egy rakás pénzt elköltenek alkalmazottakra, miközben még mindig egy csomó idejük elmegy arra, hogy a bedolgozók munkáját ellenőrizzék, kijavítsák, vagy egyszerűen csak megtalálják a megfelelő embert, aki képes és hajlandó is elvégezni az otthoni munkákat.

Az a baj ezekkel a megoldásokkal, hogy bármelyiket is választod, akkor is neked kell foglalkoznod a takarítással, a kert rendezésével, a fűnyírással, a ruhák teregetésével, mindennel.

Gondoltál már arra, hogy minek neked a gyönyörű, minden igényt kiszolgáló házad, ha a rengeteg tennivaló miatt egyszerűen képtelen vagy élvezni a kényelmét?

Nézed az amerikai filmeket, ahol mindenki jól öltözött, a családtagok maximum locsolják a pázsitot és más házimunkát nem végeznek, mégis mindig minden tiszta, minden rendezett és egyszerűen imádni való az egész környezet.

Te meg éjjel-nappal takarítasz és soha nem érsz a végére. Jó, ez nem egy amerikai film, de tudod, mi lesz ennek a vége?

Előbb-utóbb annyira megunod a rengeteg ház körüli feladatot, hogy már legszívesebben visszacsinálnád az egészet, s költöznél vissza a panelba, ahol fél óra alatt végezni tudtál mindennel.Hogyan élvezheted az új otthonodat állandó házimunka nélkül?

Amikor pár éve vettünk végre egy házat, ez az egész nekünk is egyszerre omlott a fejünkre.
Korábban el sem tudtuk képzelni, hogy mindez mennyi munkát jelent! Persze, mi is szerettük volna, ha a gyönyörű ház mindig olyan rendezett, olyan tiszta, mint amikor először megpillantottuk róla a képeket az ingatlanos honlapján.
Aztán rájöttünk, hogy ehhez iszonyat mennyiségű munka kell, s bevallom, nem azért vettük meg a nagyobb házat, hogy éjjel-nappal dolgozzunk benne.

A feleségem is egyre frusztráltabb lett ettől az egésztől, s láttam rajta, hogy a félnapos takarítások után sokszor már a pokolba kívánja az egészet. Ő is azt képzelte, hogy majd egy finom koktél szürcsölgetve pihen a medence szélén, ehelyett órákon át csúszkál a padlón porronggyal a kezében. És még be is égett, amikor átjött egy barátnője a kislányával, s ahogy a gyerekek a nappaliban játszottak, egyszer csak méretes porcicák jöttek elő a nemrég vásárolt kanapé alól.

Na, én ekkor döntöttem el, hogy ennek vége, egyszerűen kell valami más megoldásnak is lennie. Nem azért költöztünk egy gyönyörű környékre, hogy mostantól a saját otthonunk rabszolgái legyünk!

Keresni kezdtem a megoldásokat, hogy mit lehetne javítani a helyzeten. Az alkalmazottak felvételét elvetettem, mert sem anyagilag nem állunk úgy, hogy ez megérje, meg nem is akarunk idegen embereket nézegetni itthon. Végül a megoldást én az automatizálásban találtam meg.

Gondold csak végig: kézzel mosol, vagy mosógépet használsz?

Egy jó automata mosógépbe ma már csak beszórod a ruhát, a gép automatikusan kiválasztja a hozzá illő programot is. semmi dolgod vele, csak a program végén vedd ki a ruhákat és tedd át őket a szárítógépbe.

Kézzel mosogatsz, vagy mosogatógépet használsz?

Kézzel locsolod a kertet naponta kétszer, vagy amint lehetett, telepítettél egy időzíthető, automata öntözőrendszert, hogy ne neked kelljen minden hajnalban felkelni és meglocsolni a pázsitot?  

Ma egyre több lehetőséged van arra, hogy ezeket a mindennapos, nyűgöt jelentő munkákat ne te magad végezd el, hanem okos gépeket dolgoztass magad helyett.

Tengernyi időtök szabadul fel azzal, hogy nem kell kézzel mosogatni, vagy kézzel mosni és szárítgatni a ruhákat. Ugyanígy tengernyi időd szabadul fel azzal is, ha nem kell minden szombaton saját kezűleg nyírnod a füvet, vagy naponta porszívóval és törlőronggyal végigjárni a lakás minden egyes helyiségét.  

Megfigyelted, hogy minden egyes évtizedben jön egy új eszköz, ami könnyebbé teszi az emberek mindennapi munkáját?

Ami a nyolcvanas években az automata mosógép, a kilencvenes években a mosogatógép volt, az ma a fűnyíró robot, a medencetisztító robot vagy éppen a robotporszívó.

Amíg ki nem próbálod, el sem tudod képzelni, mennyire megkönnyítik az életedet az automatizált háztartási eszközök.

Tudod mit jelent neked, ha megveszed az első robotporszívódat? Kisimult mosolyú pihenést, heti több órányi szabadidőt és erőfeszítés nélküli tiszta lakást.

Végre élvezheted is annak a lakásnak a kényelmét, aminek a megszerzéséért annyi áldozatot hoztál.

Végre nem neked kell állandóan azért dolgoznod, hogy a lakásod, a kerted, a medencéd olyan takarosan nézzen ki, amilyennek azt elképzelted.

Itt az oldalon rengeteget olvashatsz arról, hogy egy medenceporszívó robot hogyan alakítja át mindazt, amit a házimunkáról eddig gondoltál.

Ki kell próbálnod, ha el akarod képzelni, hogy számodra ez mekkora könnyebbséget jelent már az első készülék használata során is.

Képzeld csak el újra az otthonodat az okos háztartási gépek használatával: bent a házban a mosogatógép tisztítja az edényeket, a mosógépben pörögnek a ruháid, közben a robotporszívó szobáról-szobára járva tünteti el az utolsó porszemet is a bútorok alól.

A takarítás végén a megfelelően időzített aromadiffúzor enyhe virágillattal töltei meg a hálószoba levegőjét.

Kint a kertben hajnalban bekapcsol az automata öntözőrendszer, s mikor a reggeli napsütés felszárítja az utolsó vízcseppet is, már indul is napi útjára a fűnyíró robot.

Reggeli előtt még kilépsz a kertbe, bedobod a vízbe a medenceporszívót, s mire a kávét megisszátok, már tiszta medence és átszűrt víz várja a kertben a gyerekeket.


Figyelj, most rajtad a sor!

Képzeld csak el, hogy bejelentkeznek hozzád egy kávéra a barátaid, s nem az lesz az első gondolatot, hogy „jajajj, előtte rendbe kell még tennem a lakást”!

Pontosan tudod, hogy bármikor, bárkit engedsz be a lakásba, nem kell szégyenkezned a tisztaság miatt, s nem is kell órákat a takarítással töltened.