Kérdésed van? Hívj minket! +36707996777

Blog

Garancia a medence tisztaságára

AquaCenter
AquaCenter
2020.06.26 23:46

Nemrég azt kérdezte tőlünk egy érdeklődő vásárló, hogy amennyiben az általunk javasolt medencetisztító robotot vásárolja meg, akkor garanciát vállalunk-e a medence tisztaságára?

A medencetisztító robot nem szüntet meg varázsütésre minden korábbi problémát, csak jobb, gyorsabb eszközt ad a kezedbe, hogy sokkal kevesebb munkával és sokkal hatékonyabban elvégezhesd a dolgod, tarthasd tisztán a medencéd, hogy gondtalanul pihenj, szórakozz benne a családoddal. A medence kikapcsolódás, ne pedig munka legyen!

Pontosabban azt szerette volna elérni, hogy amennyiben a robot használata után is algásodás tapasztalható a medencéjében, akkor vásároljuk vissza a medencetisztító robotot és utaljuk vissza a vételárát.

 

Az algásodás minden álló, pangó víz állandó problémája.

Nem csak a természetes vizekben, hanem az otthoni medencékben is napok alatt megjelennek a vizet zöldre festő algák, amikor kisüt a nap és melegedni kezd a víz.

Kezdetben csak fekete, sárga pöttyök jelennek meg a víz felszínén. Később a felületek – lépcsők, medence alja – csúszóssá válnak, a víz opálossá válik, végül bezöldül.

Az algás víz nem csak kellemetlen, sokszor undort keltő, a fürdést akadályozó, hanem az egészségre is veszélyes lehet.

A vízbe adagolt fertőtlenítőszert az algák elfogyasztják, így az egészségre veszélyes baktériumok jobban el tudnak szaporodni.

A medencetisztító robot képes arra, hogy a medence aljáról, egyes típusok az oldalfaláról is eltávolítsák a megtapadt algás lerakódásokat.

A víz rendszeres átszűrésével csökkenti az újra-algásodás esélyét is. Lehet, hogy teljesen meg is fogja akadályozni, de ahhoz arra is szükség van, hogy az algásodást előidéző egyéb körülmények is kedvezően alakuljanak.

Nem mindegy például, hogy milyen a víz ph-értéke?

Nem mindegy továbbá az sem, hogy milyen szennyeződések kerülhetnek a vízbe?

Hullik-e a medencébe szerves anyag például fáról, a kertből, etc.?

Nem mindegy továbá az sem, hogy milyen gyakran cseréljük a vízet?

Ahogy az sem, hogy csapvíz vagy fúrt kútból származó víz kerül a medencébe?

Látható tehát, hogy nagyon sok körülmény befolyásolja a víz minőségét. Nem választhatunk ki ezek közül egyet – esetünkben a medencetisztító robot működését – áttéve a robotot forgalmazó vállára a medence tisztaságának, algamentességének teljes felelősségét.

De nézzük, mi az, amiben akkor segíteni fog a medencetisztító robot?

Segíteni fog tisztán tartani a medencét.

Mit lehetett eddig tenni egy algásodott medencével? Felkavartad a vizet és vártál, hogy a vízforgató szűrője néhány nap alatt kiszűrje a vízben lebegő szerves anyagot.

A medence aljának tisztítására pedig bevetettél minden elképzelhető házi praktikát, hogy valami értékelhető eredményre juthass.

Eddig agyonvegyszerezted a vizet, öntöttél bele hypót (a fórumokon előszeretettel javasolják a medence használók), sót, algaölőt, hogy kevesebb problémád legyen az algásodással.

Mindezek egyrészét valóban félre teheted, mert egy jobb, hatékonyabb eszközt kapsz a probléma megoldására.

A medencetisztító robot azonban nem szüntet meg varázsütésre minden problémát, csak jobb eszközt ad a kezedbe, hogy sokkal kevesebb munkával és sokkal hatékonyabban elvégezhesd a dolgod, tarthasd tisztán a medencéd.

Megnézem a medencetisztító robotokat