Kérdésed van? Hívj minket! +36707996777

Blog

Emlékszel? Zöld volt a víz Rióban! Nem kellett volna nekik egy medencetisztító robot?

AquaCenter
AquaCenter
2020.06.22 23:35

Gondoltad volna, hogy még a legnagyobbak sem képesek mindig kordában tartani a medencében elszaporodó algákat? Ha emlékszel és olvastad az olimpiai híreket, talán emlékszel, mire gondolok.
Szomorú, hogy a vírus miatt 2020-ban elmarad az Olimpia.

2016-ban a Riói Olimpián a zavaros zöld víz jelentős ijedelmet okozott. Vajon megelőzhető lett volna, ha használnak medencetisztító robotot?
Medence tisztítás, medence karbantartás: medencetisztító robottal.

Emlékszel még a riói olimpiára? 

Ha emlékszel még, éppen 4 éve volt, akkor 2016-ot írtunk. Még egy hete sem tartott a riói olimpia, amikor az első riasztó hírek megjelentek az uszodák környékéről. Előbb csak a műugrók medencéje lett gyanús színű, majd pár napra rá a vízilabdások medencéje is szép halványzöldre váltott.

Ekkora blamát!

A találgatások persze megindultak, sokak szerint egyszerűen nem bírtak magukkal a sportolók, és a renitens emberekhez hasonlóan ők is a vízben végezték el a kisdolgukat. A legvalószínűbb és kétségtelen, hogy a valódi ok, illetve a magyarázat persze az, hogy a meleg és a szélcsend miatt tömegesen elszaporodtak a vízben az algák.

Az algásodás ugyanakkor bárkinek az életét megkeseríti, aki medencét tart fenn és használ.

Kezelheted bármilyen vegyszerrel, takarhatod, fűtheted a kerti medencédet, a napsütés egy idő után el fogja indítani benne az algaképződést. Nem mondom, hogy a medencetisztító robot minden körülmények között tökéletesen meg fogja előzni az algaképződést, de az biztos, hogy nagyon sokat nyerhetsz vele!

Sokkal kevesebb munkádba fog kerülni a medence takarítása és lényegesen kevesebb szennyeződéssel kell a jövőben a medencédben megbirkóznod.

De mit csinál a medencetisztító robot, miért jó az algásodás ellen?

Az alga egy szerves anyag, ami elszaporodik a medence vizében. Az algásodás egyik fő oka a túlmelegedés. Nem véletlenül elsősorban a sekélyebb, kerti medencékben fordul elő, melyeket a nyári nap pillanatok alatt felmelegít. Ha a vízhőmérséklet tartósan 25 fok fölé emelkedik, az rendkívüli módon meggyorsítja az algaképződést.

Az algák elszaporodása ellen az egyik lehetséges védekezés a minél gyakoribb és minél alaposabb szűrés. Ebben már nagy segítséget tud nyújtani a medencetakarító robot is. A robot ugyanis magában a medencetérben végzi el a szűrést.

Nem kell hozzá kivezetni, szűrni, majd újra bevezetni a medencébe a vizet. A robot munkája sokkal kevesebb energiát igényel.

A robot a medence fenekén közlekedik, s mint egy víz alatti önjáró porszívó, feltakarítja a medence alját. Ennek során természetesen átszűri magán a vizet.

A szűrője nem csak a nagyobb szennyeződéseket választja ki a vízből, hanem a szemmel nem látható méretű szerves anyagokat is. Minél több időt tölt a medence vizében a robot, annál nagyobb vízmennyiséget tud újra és újra átszivattyúzni a szűrőjén. Ezzel alaposan megtisztítja a vizet, csökkenti az algák jelenlétét.

A víz zöldre változása az algásodás első lépcsője. Ekkor még nem rakódik le a medence aljára, oldalfalára, nincs nyálkás zöld bevonat sehol. Ha már az is megjelenik, akkor a medencetisztító robot egyenesen nélkülözhetetlen: a lerakódott, lépcsőket, medence alját bevonó nyálkás algát minden más eszközzel csak sokkal nehezebben és gyengébb eredménnyel lehet kitakarítani.

Az önjáró medenceporszívó robot pedig erre van kitalálva.

Hagyd, hogy tegye a dolgát!

Akár családi medencéd van, akár közületi medencét tartasz fenn, megtalálod a számodra megfelelő önjáró medencetisztító porszívó robotot.

Megnézem a medencetisztító robotokat

Élvezd a medencédet gondtalanul!