Kérdésed van? Hívj minket! +36707996777

Blog

Alakíts ki hangulatos környezet a medencéd körül is

AquaCenter
AquaCenter
2020.08.04 12:46

Így alakíthatsz hangulatos környezetet a medencéd körül, mert meghatározza a medence környéke a hangulatot a medencében is. 

A jól kialakított medencepart nem csak biztonságos, de megfelelő hangulatot is teremt a fürdőzéshez, a nyári kikapcsolódáshoz, s ha mindezek után vagy előtt medencetisztító robot takarítja a medencét, több időd marad a kikapcsolódásra, miközben a medencéd vize makulátlanul tiszta lesz.

Most, hogy végre itt a nyár, ideje és lehetőséged is van arra, hogy odakint töltsd a szabadidődet.

Ha erre a célra van egy medencéd, az egy remek lehetőség arra, hogy a friss levegőn szórakozz a barátaiddal és a családoddal.

Ráadásul egy saját medencében ezt egész nyáron megteheted anélkül, hogy órákig sorban kellene állnod a strandon.

De hogyan lehetne még jobb a hangulat a kertben töltött idő során?

Hát egy jól kialakított medencepart sokat segít ebben.

Egy betonfalat nézegetni nem túl vidám és nem is sokat tesz hozzá a napodhoz. Ellenben ha egy kicsit bebútorozod, akkor már egészen más lesz a helyzet.

Erre rengeteg példát láthattál tévéműsorokban is, lakberendező kerti magazinokban is. Szerencsére nem lehetetlen, hogy neked is ilyen legyen a medencéd.


Ezért jó, ha beépíted a medence környékét

A beépítés egyik egyértelmű előnye, hogy sokkal több lehetőséged lesz a kikapcsolódásra.

Hiszen a burkolatra valószínűleg nem sok kedved lesz kifeküdni napozni - bár egy törülközö strandhangulatot teremthet a parton, azonban egy nyugágy már egészen más tészta.
De egy ülőgarnitúra is jó választás lehet, hiszen akkor összeülhetsz egy kávéra a családoddal/barátaiddal/barátnőiddel a fürdőzés után.

A kerti partikhoz is jól jöhet, ha van hová leülni a móka/kacagás/fürdőzés hevében.

Este pedig kifejezetten hangulatos lehet a víz mellett borozni és beszélgetni a többiekkel.


Nézzük, mire lesz szükséged a medence körül?

Hogy mit érdemes a medence köré tenni, az nagyban függ a saját igényeidtől.

Ha nagy a család, sokat beszélgettek, szeretsz kint üldögélni egy limonádéval, akkor érdemes asztalokkal, székekkel, napozókkal tarkítani a medence környékét.

De ha hajlandó vagy egy kicsit többet költeni és inkább a medencében töltenéd az időt, akkor akár telepíthetsz az udvarra egy hifit vagy akár egy házimozit is. Már el is képzelted, ahogy dübörög a zene vagy éppen a medencéből nézed a kedvenc filmed?

No, és persze ne feledkezz meg a kiegészítőkről és dekorációról sem!

A medence köré ültetett fák és bokrok nemcsak szépek, de árnyékot is adhatnak. És persze ne feledkezz meg arról sem, hogy egy kis romantikázás esetén jótékonyan eltakarnak az óvatlanul figyelő szemek elől is.

Ha gyerekek vannak a családban, akkor megfontolandó ötlet egy csúszda beszerzése is.

Engedd szabadon a fantáziádat!

Még eredetibb, ha teljesen egyedi kialakítást készítesz. Ebben sokat segíthet az, ha tudod, hogy nagyjából mit szeretnél kezdeni a medencéddel. Sokszor és sokan azt gondolják, hogy mindez pénz kérdése, pedig az ötlet és a célszerűség a fontos, nem pedig az hogy milyen és mekkora árcédula fityegett rajta vásárláskor.

Ha sportos típus vagy és a körülmények is engedik, akkor például felköthetsz egy kötelet a fára, amiről ugrálhatsz a vízbe. Arra azért vigyázz, hogy az ág elég erős legyen és egy 150 centis vízmélység kevés lesz ehhez a játékhoz.

Napjainkban nagy népszerűségnek örvendenek a vízbe helyezett napozóágyak is. Ezt egy lépcsőzetes kialakítással oldják meg úgy, hogy a medence fenék megemelt részére kerül a fekvőhely.

Így a sekély vízben lógathatod a lábadat, miközben napfényben is fürdőzöl.

A fenti ötleteken túl persze még rengeteg lehetőség van a kerti bútorokban és kiegészítőkben.

Mi azt javasoljuk, hogy vágj bele a megvalósításba még most, mielőtt a legnagyobb meleg beköszöntene, így kényelmesen hűsölhetsz majd a szépséges környezetben és a tiszta vízű medencében a legnagyobb kánikulában is.

Csak arra figyelj, hogy ne feledkezz meg a karbantartásról és a tisztaságról sem, hogy elkerülhesd az ezek elmaradásából adódó nehézségeket.

A medencéd tisztításában sokat segíthet egy medencetisztító robot. Nézd meg itt.

Bízd rá bátran a sikálást és a szűrést, te pedig gondtalanul add át magad a felhőtlen vizes kikapcsolódásnak!

Még ezek a blogcikkek is érdekelhetnek:

Így tüntesd el a mohát a medencéd környékéről

Igazán gyors megoldások, ha nincs időd a medencéd takarítására

Tudod mi az, ami még a legjobb medencés bulit is elronthatja?

Élvezd a medencédet gondtalanul!