Kérdésed van? Hívj minket! +36707996777

Blog

A pollenek és a medencéd? Hogy jön ez ide?

AquaCenter
AquaCenter
2020.07.23 00:08

Mit keresnek a pollenek a medencédben, hogy kerültek oda?

S nem utolsó sorban, hogyan tüntethetők el onnan?

A pollenek ellen tenni kell a medencédben is. A tiszta víz segít megelőzni a a pollenek okozta allergiát is. Vegyszerekkel vagy medencetisztító robotttal tehetsz ellene.

Mi köze a polleneknek a medencédhez?

A legtöbb ember boldogan lélegzik fel, amikor beköszönt a tavasz. Vége a zimankónak, nem esik többé a hó és természetesen közeledik a medence szezonja. Azonban a tavasz megjelenése egyet jelent a pollenek megérkezésével is. Tudtad, hogy ezek a szemtelen kis szemcsék a medence vizébe is belemennek?

Már csak az a kérdés, hogy vajon a vízbe kerülve veszélyt jelentenek-e rád, ha allergiától szenvedsz. Talán azt gondolnád, hogy nem, hiszen így nem tudod őket belélegezni. Ám a bőrödre tapadva is kellemetlen irritációhoz vezethet a jelenlétük. De mit tehetsz azért, hogy eltűnjenek a vízből? Egyáltalán van rá mód, hogy ne kerüljenek bele?

Honnan tudhatod, hogy pollenek vannak a medencében?

A pollen jelenlétének meglehetősen egyértelmű jelei vannak. Biztosan te is észrevetted már, hogy amikor igazán tombol a szezon, akkor ruhádon is észreveheted őket. Ugyanez elmondható a medencédről is. Ezért fontos, hogy rendszeresen ellenőrizd a vizet és a falakat egyaránt.

A virágpor könnyedén megtapad a különböző felületeken. A legszembetűnőbb, hogyha a vízfelszín mentén látod a színes sávot, amit a lerakódás okoz, de a sarkokban is előszeretettel megtelepedik. A szűrőberendezésen is hamar észreveheted. Ez a szerkezet ideális esetben a szemcsék nagy részét kiszűri, de csak a vízből. Ami lerakódik, vagy nem jut el odáig, az bizony a medencében marad.

Emellett érdemes tudnod, hogy a pollenek nem csak úgy úszkálnak a vízben, mint hal az óceánban. Idővel, ha nem kavarja fel semmi, akkor lesüllyednek a medence aljára, aztán lassanként azt veheted észre, hogy elszíneződik a víz. Ez a folyamat hasonlít az algásodásra, ám a színéből hamar rájöhetsz, hogy valami másról van itt szó.

Így szabadulhatsz meg a pollenektől

Az egyik legkézenfekvőbb megoldás, hogy megszabadulj a vízben található pollenektől, az a vegyszerezés. Kaphatóak kifejezetten erre a célra fejlesztett anyagok, amelyeket csak a medencébe kell adagolni. Viszont a hatékonyságuk nagyban függ attól, hogy mekkora mennyiséggel kell megküzdenie. Ha tele van a víz szennyeződéssel, akkor a vegyszer kevés lesz.

Amennyiben rendelkezel szűrőberendezéssel, az sokat segíthet, hogy korában tartsd ezt a problémát. Ha pollenekkel szeretnéd felvenni a harcot, akkor érdemes erősebb filtert beszerezned. Viszont ez csak azokat a polleneket fogja kiszűrni, amik el is jutnak a szűrőig. Azok, amelyek lerakódtak valahol, ott fognak maradni a medencefalon.

Egy jó minőségű medenceporszívóval is méltó ellenfele lehetsz majd a polleneknek. A vízben körbejárva kiszűri a nem kívánatos szennyeződéseket és feltakarítja az aljzatot is. Sőt, olyan modellt is választhatsz, ami felmászik a falakra, így onnan is eltűnhetnek a bosszantó kis lerakódások, amelyek az allergiás tüneteidért felelősek.

Amennyiben nem akarod az egész nyarat vakarózással és tüsszögéssel tölteni, akkor fontos, hogy tisztán tartasd a medencédet. Fenti tanácsainkat megfogadva megszabadulhatsz a vízbe hullott pollenektől és zavartalanul élvezheted majd a nyári pancsolást a családtagjaiddal együtt. Ne hagyd, hogy az allergia beárnyékolja a nyaradat!

Szeretnél beszerezni egy robotporszívót, ami segít majd fenntartani a higiéniát? Tekintsd meg webáruházunk széles kínálatát! Egy ilyen robottal könnyedén elbánhatsz majd a pollenekkel, amelyek egyébként megkeserítenék számodra a nyarat.