Kérdésed van? Hívj minket! +36707996777

Blog

11 tuti játékötlet tipp a medencédhez

AquaCenter
AquaCenter
2020.06.24 23:42

Imádsz lubickolni a medencédben?
Ha kipróbálod az alábbi játékokat a családoddal vagy épp a barátaiddal, tutira felhőtlen lesz a jókedvetek!

11 klassz játék tipp, hogyan érezd jól magad a vizes medencédben a családoddal vagy épp a barátaiddal. A medence tisztaságáról a medencetisztító robotok gondoskodnak.

Ha már van medencéd, akkor a nyaradat bizonyára szeretnéd szórakozással és persze a családoddal tölteni. Viszont, mint minden, amit a boltban lehet megvenni, a medence is csak egy eszköz önmagában arra, hogy mindenki jól érezhesse magát. A minőségi, közösen töltött időt nektek kell beletenni.

Az alábbiakban összegyűjtöttünk néhány ötletet, amelyekkel nem marad el a kacagás. jókedv, a vidámság és a rengeted felejthetetlen közös perc. Lássuk mivel érdemes elütni a nyári hónapokat!

1. Csirke harc

Ez jellemzően egy négyemberes játék, de mindenképpen párok kellenek hozzá. Két erős férfi álljon bele a vízbe. A nyakukba ülhetnek nők, vagy akár gyerekek, és már indulhat is a küzdelem! A cél az, hogy az egyik fél megcsókolja a vizet, vagyis beleessen, míg a másik lábon marad.
Persze, az a győztes, aki talpon marad. Azért csak óvatosan, rúgni, kapálni, csípni vagy éppen marni nem ér!
 

2. Ródeó avagy rodeó

Ehhez a játékhoz nem lesz szükségetek másra, mint egy vízi nudlira vagy egy úszódeszkára.

Az eszköz tulajdonképpen mindegy, a lényeg az, hogy minél kisebb legyen. Ültessétek fel rá a gyerkőcöket, a győztes pedig az lesz, aki a leghosszabb ideig képes fent maradni az alkalmi rodeóbikán.

3. Kincsvadászat

Dobjatok be egy érmét a medencébe (nem szabad odanézni, hová is esik), majd két csapatra oszolva rögtön indulhat is a kincskeresés. Olyan lesz, mint a kaliforniai aranyláz, csak kicsiben. Vajon te találod meg az érmét, vagy inkább csak szurkolnál a partról?
 

4. Láthatatlan palack

A kincsvadászatot akár egy PET palackkal is eljátszhatjátok. A fedél az álcázás miatt - lehetőség szerint - legyen ugyanolyan színű, mint a medence csempéje.

Azt tényleg lesz igazi kihívás megtalálni. Persze, tele kell tölteni vízzel, mert különben fent marad a víz tetején ;-)

S közben megbeszélhetitek, hogy a PET palackok mennyire károsak a környezetre, milyen nehezen bomlanak el.

5. Kincskeresés

A kincskeresés igazi örökzöld játék a medencében. Fogjatok néhány nehezebb, apró tárgyat, mint például érmék, kulcsok vagy kisebb, feleslegessé vált használati tárgyak. Dobáljátok be őket a medencébe, majd fel az úszószemüvegekkel és az fogja megnyerni a játékot, aki a legtöbb kincset képes összegyűjteni.

6. Kiütős játék

Ha eddig gond volt azzal, hogy a gyerekek csak ücsörögnek, üldögélnek a medencében, ezzel a játékkal viszonylag könnyen megmozgathatod őket!

Az eszköz ehhez egy felfújható strandlabda, amellyel megpróbáljuk elkapni, megdobni a másikat. Ha az elkapja, és visszadobja, újra kell próbálkoznod, de ha megüti, akkor ő lesz a dobó. Ha sokan vagytok, és a nagy a medence mérete, akkor akit ér a labda, kiesik, és félre kell húzódnia a medencében.

7. Cápa

Ebben a játékban ki kell válasszátok egy társatokat, s ő lesz a CÁPA.
A cápa helyezkedjen el a medence közepén. A többieknek a medence egyik végéből el kell jutniuk a másik végébe.

Azonban, ha a cápa megérinti az egyiküket, helyet cserélnek, és ettől kezdve ő lesz a cápa. Akik viszont átjutottak, már biztonságban vannak. Persze, csak addig, amíg nem folytatódik a játék.


8. Splash

Versenyezzetek, ki tud nagyobbat, látványosabbat csobbanni.

Persze, minél "súlyosabb egyéniség" valaki, annál nagyobbat csobban a vízben.

Ahhoz, hogy kiegyenlítsétek az erőviszonyokat, azonos testsúlyúak versenyezzenek egymással.

Az ugrásokat - ha mindenki beleegyezik - vegyétek videóra, később remek élmény lesz visszanézni azokat.

9. Lóverseny

A vízi lóversenyhez természetesen nem lesz szükségetek lóra.

Ma már rengeteg különféle felfújható játék kapható, amelyekre könnyedén felpattanhatnak a gyerekek. Válasszatok mindenki számára egy „versenylovat”, jelöljétek ki a hosszok számát és már indulhat is a móka!

A verseny képzeletbeli kék szalagját az fogja elnyerni, aki a leghamarabb tudja megtenni a kijelölt távot a hátasán utazva.

10. Bajnokság

Ha a családotok sportos tagokkal büszkélkedhet, akkor rendezzetek házi bajnokságot?

Szerettek röplabdázni? Vagy inkább a vízilabda az, ami igazán leköt benneteket? Bármelyik is legyen egy medencében könnyedén helyet kaphat bármelyik népszerű labdajáték.

Szerezz be két kaput vagy egy nagy hálót, amit kifeszíthettek a medence felett.

Végül válasszátok ki a csapatokat és indulhat is a barátságos, családi versengés a győzelemért. Mivel az egész nyár a rendelkezésetekre áll, készíthettek tabellát is, hogy melyik csapat lesz a nyár valódi bajnoka.


11. Marco-Polo (hasonló a csirkeharchoz)

A Marco-Polo igazi klasszikus játék, amit nemcsak a gyerekek, de a felnőttek is előszeretettel játszanak. Arra azért vigyázzatok, hogy némi úszástudás nem árthat, mert ezúttal senki nem fogja megúszni anélkül, hogy belepottyanna a vízbe.

A játékhoz álljatok párokba, a legpraktikusabb, ha egy szülőre jut egy gyerek. Vegyétek fel a gyerkőcöket a nyakatokba, rájuk pedig az a feladat vár, hogy a másikat sikerüljön belelökni a vízbe.

Vigyázat!
A Marco-Polot lehetőleg nagy méretű medencében játsszátok, különben nagyobb az esélye a sérülésnek. Ezt pedig bizonyára mindegyikőtök szeretné elkerülni.

Természetesen számtalan más lehetőségetek is van a medencében való játékra, a fenti csak egy rövid gyűjtemény, amelyekkel könnyedén szórakozva üthetitek el az időt.

Töltsétek a nyarat sok nevetéssel, hogy az őszi szezont feltöltődve és szép emlékekkel kezdhessétek el!
Legyetek kreatívak, és találjatok ki közösen is új játékokat!

A nap végén pedig vesd be a medenceporszívód, hogy szép tiszta legyen a víz a másnapi játékhoz, pihenéshez.

Nincs még ilyened? Akkor nézz körül webáruházunkban, ahol széles kínálatunkból könnyedén kiválaszthatod a család új segítőtársát!

Megnézem a medencetisztító robotporszívókat